Till bords i Georgien
Länder som besöks
Typ av resa
Välj din avgång
Avreseort väljer du när du anger dina personuppgifter i nästa steg.
Till bords i Georgien
Vi låter det goda georgiska köket stå i fokus under vår spännande rundresa tillsammans med ciceron Anastasia Lundqvist, medförfattare av boken Blå berg Grön mat Orange vin. Vi börjar och slutar i huvudstaden Tbilisi där vi utforskar den medeltida stadskärnan, beundrar 1800-talets artnouveaufasader och möter några av landets mest innovativa matlagare. Däremellan reser vi genom landets dramatiska landskap med Kaukasus höga berg, frodiga dalgångar och gör stopp i fina byar.
Med kunskap om råvaror och matlagning som resans röda tråd får vi unika möjligheter till studiebesök och roliga möten där vi lär känna landets historia och kultur på ett annorlunda sätt. Vi provar på de regionala läckerheterna och lär oss hur man tillagar landets paradrätter. Vi kombinerar besök i genuina byar med vinprovningar hos småskaliga vinmakare och landets främsta producenter. Vi upplever det gemensamma umgänget kring bordet som sammansvetsar familjen, vänner och gäster och är en manifestation för georgiernas stora gästfrihet. Välkommen till bords i Georgien!
Resfakta och pris
- Dag 1 Avresa till Tbilisi, Georgien
- Dag 2 Tbilisi
- Dag 3 Tbilisi - Kakheti, vindistriktet
- Dag 4 Kakheti, vindistriktet
- Dag 5 Kakheti – Kutaisi
- Dag 6 Kutaisi – Ambrolauri
- Dag 7 Ambrolauri
- Dag 8 Ambrolauri - Tbilisi
- Dag 9 Hemresa
- –
Vad ingår i resans pris
- Flyg Stockholm-Tbilisi t/r (avresa från Göteborg och Köpenhamn på förfrågan)
- Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
- Svensk färdledning och lokala guider: Medföljande ciceron Anastasia Lundqvist, medförfattare av boken Blå berg Grön mat Orange vin
- Alla transporter med egen hyrd buss, transfers till hotell/flygplats
- Del i dubbelrum på 3-4* hotell
- Alla utflykter enligt programmet samt inträdesavgifter till museer och sevärdheter; guidad stadsvandring i Tbilisi, gamla huvudstaden Mtskheta, Alaverdikloster i Telavi, Gelati klosterkomplex utanför Kutaisi, båtutflykt i Martvili mm
- Qvevri-tillverkningsverkstad/familj i Kakheti
- Matlagnigstillfällen och Masterclass enligt programmet inklusive måltid eller avsmakning, dag 2, 3 & 8
- Vingårdsbesök följd av traditionell georgisk festmåltid
- Vinprovningar dag 4-7 (fyra tillfällen)
- Avsmakning av georgiska små rätter "tapas" inklusive vinprovning
- Halvpension (lunch eller middag dag 2-8)
- Dricks
Vad ingår inte i resans pris?
- Egna aktiviteter och personliga utgifter
- Måltider och drycker inte nämnda ovan
Resväg
Färdledare
Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.
-
Anastasia Lundqvist
Anastasia Lundqvist är medförfattare av boken Blå berg Grön mat Orange vin och ciceron för resan Till bords i Georgien. Anastasias uppväxt i Kirgizistan i en blandad kulturell miljö har satt prägel på hennes profil som yrkesmatlagare. Georgiska smaker är kvar från barndomsminnen. Anastasia besökt Georgien många gånger och alltid kommit med en ny smakupplevelse!
Kontaktperson
-
Anna Mnatsakanova Reseproducent Asien och Europa
Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetet mellan kontoret och att leda resor.
anna@varldensresor.se
Välj din avgång
Avreseort väljer du när du anger dina personuppgifter i nästa steg.