Apulien
Länder som besöks
Välj din avgång
Avreseort väljer du när du anger dina personuppgifter i nästa steg.
Apulien
Följ med till härliga Apulien på Italiens klack. Med sina frodiga jordar, vidsträckta vinodlingar och olivlundar anses Apulien vara Italiens brödkorg och matkulturen är djupt integrerad i regionens identitet. Här möts Adriatiska och Joniska haven och förutom soldränkta stränder och bedårande vackra städer och byar bjuder Apulien på en enorm gastronomisk mångfald. Under en vecka utforskar vi området från barockstaden Lecce till hamnstaden Bari; vi lär oss filosofin bakom "la cucina povera", de fattigas kök; här serveras enkla men uppfinningsrika rätter med säsongsbetonade, färska, smakrika ingredienser. Vi lagar mat tillsamman med duktiga kockar, besöker lantgårdar, ysterier och urgamla bagerier, provar olivolja och vin. Under hela resan blir det många tillfällen att njuta av Italiens kanske allra bästa regionala kök där närproducerade råvaror står i centrum.
Resfakta och pris
- Dag 1 Stockholm - Lecce
- Dag 2 Lecce
- Dag 3 Lecce-Otranto-Lecce
- Dag 4 Lecce – Valle d’Itria - Ostuni
- Dag 5 Altamura
- Dag 6 Ostuni – Polignano a Mare – Bari
- Dag 7 Bari
- Dag 8 Hemresa
- –
Ingår i resans pris
- Flyg från Stockholm till Bari t/r (avresa från Göteborg eller Köpenhamn på förfrågan).
- Investering i klimatpositiva projekt, läs mer här.
- Svensk färdledning.
- Del i dubbelrum på 4* hotell. Reser du ensam kan du välja att boka enkelrum mot pristillägg eller att boka del i dubbelrum. Blir det ojämnt antal resenärer står vi i så fall för den extra kostnad det innebär med enkelrum (gäller alltid vid bokning tidigare än 60 dagar före avresa, därefter på förfrågan).
- Alla transfers och transporter med egen hyrd buss.
- Engelsktalande lokala guider vid några tillfällen.
- Alla aktiviteter och utflykter beskrivna i programmet, stadsvandringar i Bari, Lecce, Alberobello mm, St. Nicolai-basilikan i Bari, utflykt till Altamura och avsmakning av bröd, stadstur i Polignano a Mare mm.
- Frukost dag 2-8, välkomst- och avskedsmiddag, fyra luncher.
- Olivoljeprovning på en bondgård.
- Matlagningskurs i Lecce med lunch.
- Vinprovningar vid två tillfällen.
- Dricks till lokala guider och chaufförer
- Skriftlig deltagarinformation
Ingår inte i resans pris
- Måltider som ej nämns ovan, dryck
- Egna aktiviteter
Resväg
Färdledare
Våra resor leds av en svensktalande färdledare med specialkunskaper om just den region dit resan går. Nedan presenterar vi några av våra experter.
-
Erik Ingvert
Erik Ingvert är en svensk arkitekt, sedan 7 år verksam i Rom och jobbar med förnyelsen av housing-kolossen Corviale i Rom och energisnål transformation av äldre byggnader. Att utläsa Italiens turbulenta 1900-talshistoria i arkitektur och stadsplanering är en stor passion och Erik guidar dig både i Roms okända stadsdelar och bland Milanos moderna skyskrapor.
-
Anna Mnatsakanova
Anna är född i Georgien men har bott i Sverige i många år. Att möta olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna fördelar arbetet mellan kontoret och att leda resor till bl a Sydostasien, Centralasien, Kaukasus, Ryssland mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien.
Kontaktperson
-
Anna Mnatsakanova Reseproducent Asien och Europa
Anna är född och uppvuxen i Georgien men efter att ha bott i Sverige i många år kallar hon Stockholm för sitt hem. Hon är ursprungligen lärare men har jobbat som reseproducent och färdledare de senaste tjugo åren. Att upptäcka världen, konfronteras med olika kulturer, bryta språkbarriärer och även prova nya kök har blivit hennes sätt att leva. Anna är välberest och har en bred portfölj av resor med ansvar för Sydostasien, Centralasien, Balkan, Kaukasus, Iran mm. När hon tar paus från långväga resor väljer hon något av sina smultronställen i Italien, fräschar upp sitt italienska och låter sig inspireras av skönheten. Anna fördelar arbetet mellan kontoret och att leda resor.
anna@varldensresor.se
Välj din avgång
Avreseort väljer du när du anger dina personuppgifter i nästa steg.